25 Haziran 2013 Salı

TURKUAZ RIVIERA

Antalya güzel bir doğal ortamda bir tatil cennetidir. Çam kaplı Toros Dağları. Kayalık burnu ve tenha mağaralar düzensiz bir kıyı şeridi oluşturan berrak deniz aşağı süpürme 
bölge yılın 300 günü güneş içinde kalmış ve güneşlenme ve yüzme bir tembel tatil için böylece mükemmel olduğunu, ya da Bu rüzgar sörfü, su kayağı, yelken, dağcılık gibi spor aktiviteleri için, avcılık ve mağaracılık. Mart ve Nisan aylarında tatil sabahları ve öğleden sonraları kayak olanlar Akdeniz'in sıcak sularında yüzmek. Sahil berrak mavi suları ile gömülmüş muhteşem plajları ile kaplı ve çam ormanları, zeytin ve narenciye bahçeleri, palmiye ağaçları, avokado ağaçları ve muz tarlaları ile çevrilidir. Önemli tarihi yerleri bitki ve yaban hayatı zengin çeşitli ev olan, bu muhteşem ortamda keşif bekliyor, ve şimdi bir koruma alanı olarak korunduğu. Tatilciler onlar mükemmel bir meslek için hayal edebileceğiniz her şeyi burada bulabilirsiniz. 


Türk Rivierası Türkiye'nin turizm başkenti olduğunu. Geniş değişen accomadition ile, lüks oteller, turistik sınıftan, Antalya misafirperver insanlar her zaman ağırlamaya hazırız. Antalya Akdeniz başlıca tatil plajları ve kayalık koylar görkemli bir kıyı şeridi ile Antalya'nın güzel bölgesi olduğu yükselen Toros (Toros) Dağları'nın muhteşem bir fon oluşturur. Antalya gölgeli, palmiyeli bulvarlar, dar olan Kaleiçi denilen ödüllü marina ve pitoresk eski mahallesi, dolambaçlı sokakları ve yanında şirin, eski, ahşap evler, sadece 50 metre yükseklikte, çekici bir şehir Surların.Attalus II, kendisi sonra şehir Attaleia adlı Bergama bir kral tarafından M.Ö. 2. yüzyılda kuruluşundan bu yana, sürekli bir öyküsü vardır. Osmanlı egemenliğine gelmeden önce Romalılar, Bizanslılar ve Selçuklular şehri işgal etti.  

CITY İLGİ YERLER MÜZELER Arkeoloji Müzesi: Paleolitik Çağ'dan Osmanlı Times kalıntıları ile, bu Akdeniz bölgesinde en önemli müzelerinden biridir. (Pazartesi hariç her gün açık.) Atatürk Müzesi: Bu müze Atatürk, Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu tarafından kullanılan nesneleri görüntüler. (Pazartesi hariç her gün açık.) Suna-İnan Kıraç Müzesi: Bu müze Akdeniz Kültürler Araştırma Enstitüsü bağlanır. TARİHİ YERLER VE ESERLER Ancient City Walls: 2. yüzyılda yılında kurulduğundan bu yana M.Ö., Antalya sürekli bir öyküsü vardır. . Duvarların şehir ve diğer bölümleri antik duvarlar yan hala marina yakın duruyor Saat Kulesi:. şehir surları ile yer alan, bu Kalekapısı Meydanı'ndaki eski şehrin surlarının bir parçası olan güzel dekore edilmiş, üç: Hadrian Kapısı kemerli kapısı o MS 130 yılında kenti ziyaret sırasında Hadrian onuruna inşa edilmiştir Bu kule muhtemelen ilk 2. yüzyılda bir deniz feneri olarak inşa edilmiştir:. Hıdırlık Kulesi Karatay Medresesi: 13. yüzyıldan kalma bu medrese tarih ve yer almaktadır Kaleiçi Mahallesi'nde. . Portal ve mihrap (dua niş) üzerinde taş oymalar Selçuklu sanatının güzel örnekleridir Atatürk Anıtlar: en büyük ve en ilginç eserlerinden biri de şehir merkezi içinde Cumhuriyet Meydanı'nda yer almaktadır. . Diğeri Vatan Meydanı'nın merkezinde Kaleiçi Mahallesi: Kaleiçi Yat Limanı çevreleyen bu şirin alan küçük otel, pansiyon ve restoranların yanı sıra tüm yardım şehrin ünlü olduğu atmosfer oluşturmak için restore evlerin dolu.  

CAMİLER Yivli Minareli Kompleksi: Bu 13. yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Zarif, yivli minare, şehrin simgesi haline gelmiştir. Kesik Minare Kompleks: Antalya karışık tarihine bir anıt Kesik (kesilmiş) Minare Camii'dir. Eskiden bir kilise, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı değişiklikler gördü. Tekeli Mehmet Fasa Camii:. surlar içinde, Kalekapısı bölgesinde yer alan önemli bir 18. yüzyıl Osmanlı cami Murat Paşa Camii: Bu caminin eşsiz çini tasarımı 16. yüzyılda inşa özel önem taşımaktadır. İskele Camii: 19. yüzyılda inşa edilen bu çekici küçük cami marina yanında yer almaktadır. Bu set taş inşa ve bir yay üzerinde dört sütun üzerine inşa edilmiştir. PARKLAR VE DOĞAL GÜZELLİK Karaalioğlu: Antalya bir muhteşem görünümü körfezin parıldayan su ve dağlarda ile güneş ışığı altında canlı renkli egzotik çiçekler, burada ziyaretçi bekliyor arka plan. Mermerli: sadece Kaleiçi bölgesinin güneydoğu köşe de marina üzerinde yer alan bu park dağların muhteşem manzaralı dinlenmek için en iyi yerdir. Atatürk: Bu park aynı zamanda şehrin harika bir görünümü vardır, görüntüleme güzel çiçekler . ve inanılmaz doğal görünümü Genclik:, bir yarımada üzerinde yer alan Lara Beach yolda bu noktadan, denize onlar çağlayan gibi düşen bir en nefes kesici görünümden Düden Şelalesi görebilirsiniz.Yavuz Özcan: Antalya şehir merkezi içinde huzurlu bir mühlet. 

 Bu park da havuzları, minyatür şelaleler ve akşam renkli ışıklar görüntülemek güzel çeşmeler ile keyifli. Recep Bilgin: Bu park, çok uzak olmayan Yavuz Özcan Parkı'na bulunan şehir merkezi içinde yer almaktadır ve mimari tasarım görmek için görülmeye değer olduğunu. Konyaaltı Woods: Konyaaltı Plajı'nın arkasında yer alan bu park geri kalanı için güzel, gölgeli, serin bir yer sağlar ve şehir dışında rahatlama. Eğer kaskad arkasında yürüyebilir çünkü Üst Düden Şelalesi, kuzeydoğuya doğru 14 km, benzersizdir. Lara Plajı, doğuda 10 km, yolda düz denize dalma Aşağı Düden Şelalesi bulunmaktadır. Yakındaki dinlenme alanı düşme mükemmel bir görünüm sunuyor ama görünümü denizden en muhteşem. Kurşunlu Şelalesi ve Nilüfer Gölü, Antalya hem 18 km, doğa güzelliği görüntüler iki yerlerdir. PLAJLAR Lara:. Bu kumsalı Antalya şehir merkezinin doğusunda yaklaşık 12 km Adalar: Karaalioğlu Parkı alt tarafında yer alan , küçük kayalık adadan oluşur sahile inen adımlar vardır.  

Plaj tesisleri mevcuttur. Mermerli: Kaleiçi bölgesinde Antalya Marina yakınında yer alan ve Mermerli Parkı bitişiğinde yer. Konyaaltı: Bu uzun, çakıllı plaj dağların nefes kesen manzarası açıkça görülebilir Antalya'nın batısında yer alır. Topçam: Bu güzel bir plaj. Sıçan Adası karşısında, Olimpos Milli Parkı yer almaktadırSANAT, KÜLTÜR VE EĞLENCE Antalya heyecan verici kültürel faaliyetler ve eğlence olanakları dolu. Sonbahar ve Antalya'nın yıllık mücevher festivali düzenlenen yıllık Altın Portakal Film ve Sanat Festivali mevcut birçok olayların sadece birkaçıdır. Antalya'nın Güzel Sanatlar Galerisi performans sergiler sunuyor. Aspendos Açık Hava Tiyatrosu uluslararası opera, bale ve senfoni orkestraları görmek için harika bir yerdir. Her yıl özel klasik performansları en popüler Türk girin-tainers tarafından hem gösterileri gibi burada yapılmaktadır. Akşam eğlence için, Antalya'nın Kaleiçi Marina ve Eğlence Merkezi çok güzel restoranlar, kafeler, barlar, parklar ve bu alanda diskolar ile şehrin en iyi yerdir.Setur Marina civarında, yemek iddiasız ve deniz atmosferde yüzen deniz ürünleri restoranları geçerli. Alan bir pano-Ramic görünümü için Tünektepe Tepesi üstünde bir tatil kompleksi ve döner restoran, Antalya'ya 15 km, vardır. Bir de Kültür Parkı yakınında iki su eğlence parkları Aqualand ve Aquapark iyi bir zaman olabilir. Bir Kültür, Fuar ve Kongre Merkezi Konyaaltı Mahallesi'nde 1996 yılında açıldı. Kongre salonu kendisi bir cam piramit bulunmaktadır. 

ALIŞVERİŞ en iyi alışveriş bazıları surların yakınlarında, Kaleiçi bölgesinde bulunabilir. Bir şey gönlünüzce bulmak mümkün eski kesimlerde yan sokaklarında aşağı Menderes. Eski Türk kilim, orijinal altın takılar, deri ürünleri, doğal pamuklu giysiler, el yapımı ahşap ürünler yanı sıra geleneksel Türk el sanatları burada boldur. Atatürk, Cumhuriyet ve Işıklar diğer üç alışveriş yollar vardır. Renkli açık hava sebze ve meyve pazarı, gıda alışveriş için yer hem de bu mükemmel görüntü yakalamak için harika bir yer kaçırmayın. MARINAS Kaleiçi Marina birçok ödül kazandı ve Türkiye'nin en güzel marina biri olarak kabul edilir Turban çok sayıda çalılar, ağaçlar ve egzotik çiçeklerle birlikte antik ve modern çevre tasarımı olağanüstü karışımı. Koşuşturma huzurlu bir mühlet Setur Marina yat hizmetleri her türlü sunan, Antalya'nın 10 km batısında yer almaktadır. GOLF Golf tutkunları Türkiye'nin en modem tatil merkezlerinden biri olan Belek'te National Golf Club kaçırmak istemeyeceksiniz .

 Belek Antalya'nın 40 km batısında yer alan ve 18 delikli golf sahası, bir şampiyonluk yanı sıra 9 delikli sahası ve bir akademik ders sunmaktadır. Bu golf alanı çok uzak olmayan bölgedeki en güzel plaj alanları bazı gölgeli çam ormanları arasında yer almaktadır. GÜNLÜK GEZİLER rüya gibi manzara, büyük dağlar, denizin muhteşem renk ve bitki örtüsü zengin bir çeşitlilik daha çekici ne olabilir. Antik kalıntıları sessiz ile bu canlı bir tatil yaşama ekleyin ve mükemmel bir vacaion var. Antalya'dan günlük geziler için pek çok olasılık var. Bey Daglan (Olimpos) Milli Parkı, Topçam Plajı ve kamp alanları, parkın kuzey ucunda, bir ziyaret için mükemmel ve garip perpendiculer Sıçan Adası manzaralı Saklıkent dağ tesisi, Antalya 50 km tadını çıkarmak için , 1750-1900 m yükseklikte yer Bakırlı Dağı'nın kuzey yamaçlarında ideal bir kış sporları merkezidir.Sabah kayak zaman Mart ve Nisan aylarında, daha sonra öğleden sonra taze balık bir öğle yemeği için marina gidin, ve gün, plajda güneşlenirken yüzme ya da Can Dağı'nın doğu tarafında-On rüzgar sörfü son, Antalya'ya 30 km, Paleolitik Yaş ve Türkiye'nin en eski yerleşim yerinde kalma Karain Mağarası vardır. Mağara sabah güneşi ile aydınlatılmış tek bir giriş vardır, sonra üç büyük birbirine odaları giriyor. Girişinde küçük müze kalıntıları bazı evler, ama yanlış mağara buluntuları çoğu Türkiye genelinde çeşitli müzelerde scat tespit edilir bulunmaktadır. Düzlerçamı Parkı'nda, 20 Antalya km kuzeyinde, geyik ve dağ keçisi türleri korunmaktadır. Çok ilginç 115 metre derinliğindeki Güver Kanyonu parkın 3 km güneyindedir. TERMESSOS Güllük Dağı Milli Parkı Antalya'nın kuzeybatısında 34 km uzaklıktadır. Park içinde ayarlayın Tennessos, antik kenti Güllük Dağı (Solymos) batı tarafında 1.050 metre yüksek bir plato üzerinde yer almaktadır. Bu antik kent keşfetmek ve güzel bir doğal ortamda kalıntılar arasında dolaşırken. Parkı girişinde bir doğa ve yaban hayatı müzesi. ANTALYA SAHİL BATI Bu en iyi tatil beldelerinden bazı vardır heyecan verici olanaklar ve sessiz doğanın bir arazidir. Sakin bir köşe ya da canlı eğlence olsun, seçim sizin. Her koy ve koy kendine özgü özelliklere sahiptir. Arkeolojik alanlar, mavi sulara dalış ve iyice Işık Coast-Bu dinlenebilir keşfedin. Sahil hemen arkasında yükselen Milli Parkı aralığında adını, Konyaalh Plajı'na Kırlangıç ​​Yarımadası'na sahil ile birlikte, Bey Mountain Range, en dağlar vardır. Dağ ve sahil bu alanda güzel, antik Likya Yarımadası oluşturur.  

Bölgenin tarihi Frig tümülüsler hala görülebilir Elmalı Yaylası'nda Semahoyiik bulur gelen ve Tunç Çağı'na Beldibi de yerleşim Neolitik Çağ kadar takip edilebilir. KEMER Antalya Kemer yolun 42 kilometre muhteşem dağ manzarası geçmesi. Bu tatil beldesi sahne ile uyum için tasarlanmış ve harika bir tatil için mükemmel bir ortam sunmaktadır. Tam donanımlı bir marina ve şehrin bozulmamış koyları ve plajları güney bir yatçı rüyası vardır vardır. Alışveriş yapanlar burada satın alınabilir kaliteli hediyelik eşya muhteşem mesafeden memnun edecek. Plaja doğrudan kafeler ve dükkanlar aşağıya inen adım vardır marina kuzey kesiminde bir sahil şeridi vardır. Kemer Beach Avrupa Birliği tarafından ("temiz plaj" anlamına gelir) Mavi Bayrak derecelendirilmiştir. Yörük (Nomad) Theme Park, bir güzel koyuna bakan, iş yerinde geleneksel esnaf izleyebilirsiniz. Bitişik sahil boyunca spor ve eğlence. Ile büyüleyici ve keyifli nokta ihtiyatlı çam ağaçları gizli tesisleri. Renkli Kemer Karnavalı ilkbaharda tutulur. Ayrıca ilkbaharda Kemer ve GIME arasındaki yat yarışları (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) bulunmaktadır. Güneyde Kızıltepe, Göynük (Mavi Bayrak) ve Beldibi (Mavi Bayrak), Kemer kuzeyinde ve Çamyuva ve Tekirova (Mavi Bayrak), içine karıştırmak için tüm inşa faaliyetleri ve tatil köyleri çeşitli sağlamak turizm merkezleridir onları çevreleyen orman. Kemer bölgedeki tüm güzel yerlerinden bu alanlarda sık bulunmaktadır. PHASELIS Dağı'nın eteklerinde yer alan. Tahtalı (Olympos), Kemer 15 km güneyinde, Phaselis üç limanı bir ticaret merkezi olarak tarihsel rolü için nedenidir. Mt görünümü. Güney limandan Tahtalı özellikle muhteşem.Koylarda korunaklı, çakıllı ve kumlu plajları keyifli ve burada sular sakin ve çocuk ve genç yüzücüler için güvenlidir.Su kemerleri kalıntıları, agora, hamam, tiyatro, Hadrian Kapısı, ve bir akropol kentin tarihi önemini vurgulamak.Olympos Bu antik kent Mt güney tarafında yer almaktadır. Tahtalı. Deniz veya kara yoluyla gelen zakkum ve defne çalı ve akan suyun ferahlatıcı sessiz havuzlu gölgeli Olympos Vadisi kaçırmayın olsun. 


 Bir tapınak kapısı ve bir tiyatro tarih Ortaçağ'dan Körfezi çevresinde diğer duvarları ve kuleleri ile birlikte ilgi ise Olympos banyo mozaik tasarımı ışık oyun tarafından geliştirilmiştir. Kadar Cirah Plajı'na Olympos Kuzey, mitolojiye göre, Yanartaş (300 m yükseklikte) nerede, nefes canavar, Chimaera rire kanatlı atı, Pegasus monte edildi Likya kahraman Bellerophon tarafından öldürüldü. Yakın Eğer bölgeye dini önem Bizanslılardan kalıntıları görebilirsiniz. Sakin suları ve kumsalları çizgi Çavuş Körfezi, güney Olympos yer. Bu büyüleyici koy altına görünebilecek kadar net sularda renkli deniz yaşamı keşfetmek, ya da kuzey kıyısında inanılmaz deniz mağaraları keşfetmek için, cam gibi su su kayağı unutulmaz bir deneyim için sizindir. Finike narenciye çevrili bu şehir ağaçlar ve bahçeler Olympos batıda Türkiye'ye giriş bir liman. Bir kumsalı doğuya uzanan ve batıda kayalık koylar ve koylar bulunmaktadır. Limyra, Likya bir antik kent, Turunçova'dan ile Finike 10 km uzaklıktadır. Akropolün güney tarafında Perikles Türbesi Anıtı olduğunu. MS 4. yüzyılın caryatids ile dekore edilmiş, kaçırılmaması gereken değildir. Surlar ve bir tiyatro. Ilgi de vardır Arikanda , eşsiz güzellikte bir dağ yolu boyunca Finike km mesafede yaklaşık 32, Arikanda'nın Likya kenti için rom kapalıdır. Temiz hava ve soğuk su bol dağ tarafında yüksek ayarlanmış, hiç böyle bir yer seçildi harikası. Geniş kalıntıları, agora, tiyatro, stadyum, Bouleuterion ve su sistemi ilgi vardır. Eski bir banyo ve spor salonu en güzel vadilerinden biri aşırı bakarken anıt mezar. Yamaç ayarlanır DEMRE (KALE) , Bu site antik Myra (Finike batısında 25 km) ve en iyi St tanınıyor Aziz Nikolaos Anma Töreni Antik Likya'nın güneşli kıyısında kendi Noel tatili geçirmek çok turist çeken, düzenlenen Aralık ayında her yıl 342 MS burada ölen Nicholas, 4. yüzyılda bu Akdeniz şehrin piskoposu,. Antik Myra, birçok kaya mezarları görkemli tiyatro bakmaktadır. Dalyanağzı, Andriace antik liman, Demre 6 km batısında,. 

Yüzme yanı sıra kumsalları üzerinde rahatlatıcı için mükemmel KEKOVA ", ev, yatçılar için özellikle eğlenceli deniz tarafından Dalyanağzı gelen bir saat Kekova adası güneşi. " Kekova da güzel adalar, çok sayıda koylar ve antik kentlerinden Bu tüm bölge için adıdır. Bu koylar her mevsimde doğal liman sağlamak ve burada da, doğaya tarih katıldığı bir uyum nadir görülen CRE-yedik, Jeoloji yıllar boyunca Kekova Adası (Apollonia) kuzey kıyı boyunca değişen antik yapıların bazı neden oldu bir batık şehir yaratmak, temiz su altında lavabo. Yumuşak su barışçıl körfez, koy, adalar ve yat yelken tüm sahnenin bir kuşbakışı Kaleköy Kalesi (Simena) görülebilir. Bir Van Gogh resim ve birlikte parlak, yıldızlı geceleri, barış ve huzur, eğlenceli yunuslar, mitolojik gizemler ve pırıl pırıl denizi ile turuncu gün batımı, bir renk - Kekova tüm bunları ve daha fazlasını sağlar. KAS Kekova Batı dışarı çevrili güzel bir nokta dağlarla. Daha fazla keşfetmek gibi hissediyorum, koylar, koylar ve plajlar seçimi neredeyse sonsuzdur. Yerel balıkçılar çok cana yakın ve kıyı boyunca bir favori koy götürecek bir su-taksi hizmeti çalıştırmak için mutluyuz. Kaş çevresi tamamen bozulmamış kalmıştır, ve yüzme sevenler için idealdir. Kaş, tiyatro ve Likya mezarları, şehrin merkezinde olan en büyük world.Visiting sualtı keşfetmek için bunu Antiphellos denirdi gün yeniden yaşamak yardımcı olacaktır isteyen dalgıç için idealdir. Ve sokaklarda dolaşırken, size Türk el sanatları, çeşitli deri, bakır ve gümüş eşyalar, pamuklu giysiler ve kaçınılmaz el yapımı halı konusunda uzmanlaşmış hediyelik eşya dükkanları incelemek için durdurabilirsiniz. Alışveriş yapıldıktan sonra, palmiye ağaçlarının gölgesinde rahatlatıcı ve manzaranın tadını, Promenade boyunca yürüyüş. Kaş da isteyebilirsiniz gece hayatı sadece tür sunuyor - bar ve restoran bol ve sizi en çok memnun ne olursa olsun, orada bulacaksınız. Kaş dağların içine ferahlatıcı bir yürüyüş almak için hangi mükemmel bir mekandır. Muhteşem bir görünüm için yüksek sırtlara tırmanma sırasında uzak köy ve antik kalıntıları ziyaret, ormanlık tepeler yürüyün.  

Enerjik için, alan, Mt-Kızlarsivrisi (3086 m) ve Mt, ikinci en yüksek en yüksek tepe tırmanma seçeneği vardır. Akdağ (3030 m). Kaputaş, doğal Kalkan Caddesi üzerinde Kaş 18 km, bir ucunu yedik Turkuaz Grotto ile güzel bir plajı vardır. KALKAN Kalkan Kaputaş 7 km batısında olduğunu. Bu küçük bir koyuna bakan bir hillop tünemiş cazibesi bir zenginliği ile bir güzel, küçük bir kasaba vardır. Bu kepenkli pencereler, ve aşağıda sokaklara asılı çiçek çelenk balkon ile şirin, geleneksel, beyaz badanalı evler vardır. Kalkan huzurlu bir tatil için son noktadır.Hediyelik eşya dükkanları ile kaplı dar ve dolambaçlı sokaklar büyüleyici marina aşağı yol. Her sabah tekneler yakın plajlar ya da küçük koylarından biri turist alarak meşgul. Güneş batarken, Kalkan tarzı yemek geliş alarak ve defne, marina ve panoramik bakış iş içinde yat gitmeden önce rahatlatıcı bir içecek için çatı teraslar kadar gitmektir. denizin muhteşem renk ve bitki örtüsü zengin bir çeşitlilik. Antik kalıntıları sessiz ile bu canlı bir tatil yaşama ekleyin ve mükemmel bir vacaion var. Antalya'dan günlük geziler için pek çok olasılık var.  

Bey Daglan (Olimpos) Milli Parkı, Topçam Plajı ve kamp alanları, parkın kuzey ucunda, bir ziyaret için mükemmel ve garip perpendiculer Sıçan Adası manzaralı Saklıkent dağ tesisi, Antalya 50 km tadını çıkarmak için , 1750-1900 m yükseklikte yer Bakırlı Dağı'nın kuzey yamaçlarında ideal bir kış sporları merkezidir. Sabah kayak zaman Mart ve Nisan aylarında, daha sonra öğleden sonra taze balık bir öğle yemeği için marina gidin, ve gün, plajda güneşlenirken yüzme ya da Can Dağı'nın doğu tarafında-On rüzgar sörfü son, Antalya'ya 30 km, Paleolitik Yaş ve Türkiye'nin en eski yerleşim yerinde kalma Karain Mağarası vardır. Mağara sabah güneşi ile aydınlatılmış tek bir giriş vardır, sonra üç büyük birbirine odaları giriyor.Girişinde küçük müze kalıntıları bazı evler, ama yanlış mağara buluntuları çoğu Türkiye genelinde çeşitli müzelerde scat tespit edilir bulunmaktadır. Düzlerçamı Parkı'nda, 20 Antalya km kuzeyinde, geyik ve dağ keçisi türleri korunmaktadır. Çok ilginç 115 metre derinliğindeki Güver Kanyonu parkın 3 km güneyindedir. 

TERMESSOS Güllük Dağı Milli Parkı Antalya'nın kuzeybatısında 34 km uzaklıktadır. Park içinde ayarlayın Tennessos, antik kenti Güllük Dağı (Solymos) batı tarafında 1.050 metre yüksek bir plato üzerinde yer almaktadır. Bu antik kent keşfetmek ve güzel bir doğal ortamda kalıntılar arasında dolaşırken. Parkı girişinde bir doğa ve yaban hayatı müzesi. ANTALYA SAHİL BATIBu en iyi tatil beldelerinden bazı vardır heyecan verici olanaklar ve sessiz doğanın bir arazidir. Sakin bir köşe ya da canlı eğlence olsun, seçim sizin. Her koy ve koy kendine özgü özelliklere sahiptir. Arkeolojik alanlar, mavi sulara dalış ve iyice Işık Coast-Bu dinlenebilir keşfedin. Sahil hemen arkasında yükselen Milli Parkı aralığında adını, Konyaalh Plajı'na Kırlangıç ​​Yarımadası'na sahil ile birlikte, Bey Mountain Range, en dağlar vardır. Dağ ve sahil bu alanda güzel, antik Likya Yarımadası oluşturur. Bölgenin tarihi Frig tümülüsler hala görülebilir Elmalı Yaylası'nda Semahoyiik bulur gelen ve Tunç Çağı'na Beldibi de yerleşim Neolitik Çağ kadar takip edilebilir. KEMER Antalya Kemer yolun 42 kilometre muhteşem dağ manzarası geçmesi. 

 Bu tatil beldesi sahne ile uyum için tasarlanmış ve harika bir tatil için mükemmel bir ortam sunmaktadır. Tam donanımlı bir marina ve şehrin bozulmamış koyları ve plajları güney bir yatçı rüyası vardır vardır. Alışveriş yapanlar burada satın alınabilir kaliteli hediyelik eşya muhteşem mesafeden memnun edecek. Plaja doğrudan kafeler ve dükkanlar aşağıya inen adım vardır marina kuzey kesiminde bir sahil şeridi vardır. Kemer Beach Avrupa Birliği tarafından ("temiz plaj" anlamına gelir) Mavi Bayrak derecelendirilmiştir. Yörük (Nomad) Theme Park, bir güzel koyuna bakan, iş yerinde geleneksel esnaf izleyebilirsiniz. Bitişik sahil boyunca spor ve eğlence. Ile büyüleyici ve keyifli nokta ihtiyatlı çam ağaçları gizli tesisleri. Renkli Kemer Karnavalı ilkbaharda tutulur. Ayrıca ilkbaharda Kemer ve GIME arasındaki yat yarışları (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) bulunmaktadır. Güneyde Kızıltepe, Göynük (Mavi Bayrak) ve Beldibi (Mavi Bayrak), Kemer kuzeyinde ve Çamyuva ve Tekirova (Mavi Bayrak), içine karıştırmak için tüm inşa faaliyetleri ve tatil köyleri çeşitli sağlamak turizm merkezleridir onları çevreleyen orman. Kemer bölgedeki tüm güzel yerlerinden bu alanlarda sık bulunmaktadır.  

PHASELIS Dağı'nın eteklerinde yer alan. Tahtalı (Olympos), Kemer 15 km güneyinde, Phaselis üç limanı bir ticaret merkezi olarak tarihsel rolü için nedenidir. Mt görünümü. Güney limandan Tahtalı özellikle muhteşem. Koylarda korunaklı, çakıllı ve kumlu plajları keyifli ve burada sular sakin ve çocuk ve genç yüzücüler için güvenlidir. Su kemerleri kalıntıları, agora, hamam, tiyatro, Hadrian Kapısı, ve bir akropol kentin tarihi önemini vurgulamak. Olympos Bu antik kent Mt güney tarafında yer almaktadır. Tahtalı. Deniz veya kara yoluyla gelen zakkum ve defne çalı ve akan suyun ferahlatıcı sessiz havuzlu gölgeli Olympos Vadisi kaçırmayın olsun.Bir tapınak kapısı ve bir tiyatro tarih Ortaçağ'dan Körfezi çevresinde diğer duvarları ve kuleleri ile birlikte ilgi ise Olympos banyo mozaik tasarımı ışık oyun tarafından geliştirilmiştir. Kadar Cirah Plajı'na Olympos Kuzey, mitolojiye göre, Yanartaş (300 m yükseklikte) nerede, nefes canavar, Chimaera rire kanatlı atı, Pegasus monte edildi Likya kahraman Bellerophon tarafından öldürüldü.  

Yakın Eğer bölgeye dini önem Bizanslılardan kalıntıları görebilirsiniz. Sakin suları ve kumsalları çizgi Çavuş Körfezi, güney Olympos yer. Bu büyüleyici koy altına görünebilecek kadar net sularda renkli deniz yaşamı keşfetmek, ya da kuzey kıyısında inanılmaz deniz mağaraları keşfetmek için, cam gibi su su kayağı unutulmaz bir deneyim için sizindir. Finike narenciye çevrili bu şehir ağaçlar ve bahçeler Olympos batıda Türkiye'ye giriş bir liman. Bir kumsalı doğuya uzanan ve batıda kayalık koylar ve koylar bulunmaktadır. Limyra, Likya bir antik kent, Turunçova'dan ile Finike 10 km uzaklıktadır. Akropolün güney tarafında Perikles Türbesi Anıtı olduğunu. MS 4. yüzyılın caryatids ile dekore edilmiş, kaçırılmaması gereken değildir. Surlar ve bir tiyatro. Ilgi de vardır Arikanda , eşsiz güzellikte bir dağ yolu boyunca Finike km mesafede yaklaşık 32, Arikanda'nın Likya kenti için rom kapalıdır.Temiz hava ve soğuk su bol dağ tarafında yüksek ayarlanmış, hiç böyle bir yer seçildi harikası. Geniş kalıntıları, agora, tiyatro, stadyum, Bouleuterion ve su sistemi ilgi vardır. Eski bir banyo ve spor salonu en güzel vadilerinden biri aşırı bakarken anıt mezar. Yamaç ayarlanır DEMRE (KALE) , Bu site antik Myra (Finike batısında 25 km) ve en iyi St tanınıyor Aziz Nikolaos Anma Töreni Antik Likya'nın güneşli kıyısında kendi Noel tatili geçirmek çok turist çeken, düzenlenen Aralık ayında her yıl 342 MS burada ölen Nicholas, 4. yüzyılda bu Akdeniz şehrin piskoposu,. Antik Myra, birçok kaya mezarları görkemli tiyatro bakmaktadır. Dalyanağzı, Andriace antik liman, Demre 6 km batısında,. Yüzme yanı sıra kumsalları üzerinde rahatlatıcı için mükemmel KEKOVA ", ev, yatçılar için özellikle eğlenceli deniz tarafından Dalyanağzı gelen bir saat Kekova adası güneşi. " Kekova da güzel adalar, çok sayıda koylar ve antik kentlerinden Bu tüm bölge için adıdır. Bu koylar her mevsimde doğal liman sağlamak ve burada da, doğaya tarih katıldığı bir uyum nadir görülen CRE-yedik, Jeoloji yıllar boyunca Kekova Adası (Apollonia) kuzey kıyı boyunca değişen antik yapıların bazı neden oldu bir batık şehir yaratmak, temiz su altında lavabo. Yumuşak su barışçıl körfez, koy, adalar ve yat yelken tüm sahnenin bir kuşbakışı Kaleköy Kalesi (Simena) görülebilir. Bir Van Gogh resim ve birlikte parlak, yıldızlı geceleri, barış ve huzur, eğlenceli yunuslar, mitolojik gizemler ve pırıl pırıl denizi ile turuncu gün batımı, bir renk - Kekova tüm bunları ve daha fazlasını sağlar. 

 KAS Kekova Batı dışarı çevrili güzel bir nokta dağlarla. Daha fazla keşfetmek gibi hissediyorum, koylar, koylar ve plajlar seçimi neredeyse sonsuzdur. Yerel balıkçılar çok cana yakın ve kıyı boyunca bir favori koy götürecek bir su-taksi hizmeti çalıştırmak için mutluyuz. Kaş çevresi tamamen bozulmamış kalmıştır, ve yüzme sevenler için idealdir. Kaş, tiyatro ve Likya mezarları, şehrin merkezinde olan en büyük world.Visiting sualtı keşfetmek için bunu Antiphellos denirdi gün yeniden yaşamak yardımcı olacaktır isteyen dalgıç için idealdir. Ve sokaklarda dolaşırken, size Türk el sanatları, çeşitli deri, bakır ve gümüş eşyalar, pamuklu giysiler ve kaçınılmaz el yapımı halı konusunda uzmanlaşmış hediyelik eşya dükkanları incelemek için durdurabilirsiniz. Alışveriş yapıldıktan sonra, palmiye ağaçlarının gölgesinde rahatlatıcı ve manzaranın tadını, çiçek kaplı Ak ^ pniz Promenade boyunca yürüyüş. Kaş da isteyebilirsiniz gece hayatı sadece tür sunuyor - bar ve restoran bol ve sizi en çok memnun  orada bulacaksınız.  

Kaş dağların içine ferahlatıcı bir yürüyüş almak için hangi mükemmel bir mekandır. Muhteşem bir görünüm için yüksek sırtlara tırmanma sırasında uzak köy ve antik kalıntıları ziyaret, ormanlık tepeler yürüyün. Enerjik için, alan, Mt-Kızlarsivrisi (3086 m) ve Mt, ikinci en yüksek en yüksek tepe tırmanma seçeneği vardır. Akdağ (3030 m). Kaputaş, doğal Kalkan Caddesi üzerinde Kaş 18 km, bir ucunu yedik Turkuaz Grotto ile güzel bir plajı vardır. KALKAN Kalkan Kaputaş 7 km batısında olduğunu. Bu küçük bir koyuna bakan bir hillop tünemiş cazibesi bir zenginliği ile bir güzel, küçük bir kasaba vardır. Bu kepenkli pencereler, ve aşağıda sokaklara asılı çiçek çelenk balkon ile şirin, geleneksel, beyaz badanalı evler vardır. Kalkan huzurlu bir tatil için son noktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder