22 Haziran 2013 Cumartesi

Moda artık insanların ihtiyaçlarına cevap verecek üretimler sunmaya başladı

Moda artık insanların ihtiyaçlarına cevap verecek üretimler sunmaya başladı. Bunu yaparken de giysilerdeki rahatlık, şıklık, fiyat uygunluğu arayışımızı ve hatta imaj oluşturma arzumuzu dahi düşünerek hareket ediyor. Moda tasarımcılarının veya markalarının önde gelen isimlerinin üretimlerine dikkat ederseniz nasıl stratejik bir yaklaşım içinde olduklarını görebilirsiniz.



Kişinin kendisini rahat hissedebileceği bir imaja uygun olmak istediklerini bilen tasarımcılar yeni koleksiyonlarını buna göre hazırlıyorlar. Bu yeni strateji insanların modaya uygun olmasını garanti etmenin onların sadece modayı takip etmesi ile değil, seçtikleri giysilerde rahatlık duygusunu hissetmeleri ve kendilerine ait bir imaja sahip olduklarını hissetmeleriyle olacağını biliyor.


İmaj oluşturmak diyoruz. Peki, bu iş sadece bir temayı seçmekle oluyor mu? Elbette hayır. Kıyafetler için imaj oluşturmak -ki asıl hedefiniz nu imajda insanların kendisini bulması -meşakkatli bir iş. Adeta bir ordunun çalıştığını söyleyebiliriz. Düşününki, makyözlerden, kuaförlere, promosyon ekibinden, pazar araştırmasına, fotoğrafçılardan sanat yönetmenlerine kadar bir çok meslek grubundan profesyoneller imaj çalışmasına katkıda bulunuyor. Uman bir kadronun oluşturduğu imajlar insanların gereksinimlerinden taleplerine birçok etkenden göz önüne alınarak tasarlanıyor. İşte tüm ummalı çalışma insanların ilgisini çekmek, başka bir deyişle insanları baştan çıkarmak içindir.



Dünyada her şeyin internet aracılığı ile büyümesi gibi moda da internette oldukça yer almış durumdadır. Moda haberlerinden, firmaların moda koleksiyonlarına kadar modanın her alanındaki bilgiye ulaşabileceğimiz internet platformu tüm moda severler için çok etkili bir kaynak olurken eminiz ki bugün moda dünyasının liderleri de interneti etkin bir biçimde işi için kullanmaktadır. Biz de www.modapedia.com olarak bu platformun önemli bir parçası olmayı amaçlıyor ve çalışıyoruz. Neyin moda olduğunu belirlemekte bir faktör, modayı da takip etmekte bir önemli bir araç olmak bizi mutlu ediyor.


Moda nedir? Sorumuz buydu. Sanırım bu yazımızla bu soruya kısmen cevap vermiş oluyoruz. Elbetteki modayı açıklamak için bir yazı yetmez. Belki bir kitap yazmak gerekir. Ama eminiz ki moda üzerine yazdığımız bu yazı , başlarda da bahsettiğimiz, sizlerin aklınızdaki moda ile ilgili soruları gidermiştir. Biz bu yazıyı burada noktalarken sizlerin de moda ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Kısa veya uzun, “Moda Nedir?” sorusuna vereceğiniz her cevap Moda kelimesini açıklamamıza yardımcı olacaktır. Düşüncelerinizi aşağıda ki yorum bölümünü kullanarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder