25 Haziran 2013 Salı

Kalp sağlıklı beslenme ipuçları: gıdalar seçin daha düşük kolesterol

Sağlıksız kolesterol düzeyleri çok sizin düşük sağlıklı bir kalp anahtarıdır tutarak, kalp hastalığı için risk artar. Sizin diyet kolesterol kontrol merkezidir. Diğerleri sadece Daha da kötüsü Bazı gıdalar aslında, kolesterol düşürebilir.
  • Doymuş ya da trans yağ kaçının. doymuş yağ ya da trans yüksek düzeyde yağ-gibi patates cipsi ve paketlenmiş olarak içeren gıdalar yumurta gibi kolesterol içeren gıdalar çok daha fazla önemli ölçüde kolesterol düzeylerini artırmak kurabiye-olabilir. Doymuş yağ ve trans yağ artışı LDL ("kötü") kolesterol hem de. Trans yağ artmış kardiyovasküler riske koyabilirsiniz HDL sizin seviyeleri ("iyi") kolesterol, düşürür.
  • Akıllı seçimler yapmak. doymamış yağlar, lif ve protein açısından zengin besinler seçin. Meyve, sebze, balık, fasulye, fındık, tohumlar ve tüm büyük kolesterol düzenleyiciler vardır. Kolesterol düşürmek için en iyi gıdalar yulaf ezmesi, balık, ceviz (ve diğer fındık), zeytinyağı, ve kolesterol emilimini engellenmesine yardımcı bitkilerde bulunan steroller veya stanol-maddelerle güçlendirilmiş gıdalardır.
  • Unutmayın ki etiket aldatıcı olabilir. gezinme gıda etiketleri genellikle "kolesterol özgür" ya da "düşük kolesterol" mutlaka kalp-sağlıklı değil gibi etiketler ile paketlenmiş gıdalar bu yana karmaşık olabilir, onlar kalp-riskli kolesterol içerir bile olabilir. Meyve, sebzeler, fındık, ve yağsız proteinler: mümkün temelleri her sopa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder