22 Haziran 2013 Cumartesi

ispanyol paça modasında ÇOK ÖNEMLİ UYARI

İspanyol paça ya da bol paça jean alışverişinde dikkat etmeniz gereken en önemli şey, aynayla aranıza kimseyi sokmamak. Paçalarını orijinal paça yaptırırım, iki dakikada kısaltırım, bu pantolon sizi çok açtı, diyen tezgahtarların gazına gelmemek. Unutmayın, o paça hiçbir zaman orijinal olmaz, orijinal olsa da sizi açmaz.



MODA TASARIMCILARI NE DİYOR?

 Bahar Korçan
İnce ve uzunlarda duruş mükemmel ve zarif
Kış sezonunda İspanyol paça dediğimiz bol paçalı pantolonlar çok ama çok var. Ben geri gelişini özleme ve kısırdöngüye bağlıyorum. Uzunca bir zamandır elbisenin egemenliğinin altında ezilmiş pantolondan böylesine nostaljik bir çıkış bekleniyordu doğrusu. Ama kanımca elbise hükümdarlığı bırakacak gibi gözükmüyor. Hayli bol paça pantolon her kadın bedeninin taşıyacağı bir kesim değil. Hele boy ortalaması bizimki gibi ülkelerde durum ürkütücü. İnce ve uzun olunca duruşu mükemmel ve zarif.



Arzu Kaprol
Erkeklerde de moda olacak
İspanyol paça, muhteşem dönüşünün ilk sinyalini 3 yıl önce, yüksek bel pantolonların görünmesi ile verdi. Şu anda en büyük sürpriz, kadın koleksiyonlarından sonra erkek koleksiyonlarında da İspanyol paçanın görülmesi. Ben bu dönüşü retro-future akımı olarak isimlendiriyorum. 1970’lerin eğlencesi ile gelecek duygusunun bir karışımı. İspanyol paçalı bol pantolonları ince ve uzun siluet sahibi olanlar giymeli. Bol üstlerle değil, mümkün olduğunca üste oturan bluzlarla kullanılmalı, uçuşan kollar destekleyici olmalı.

Vural Gökçaylı
Kısa boylular giyince paçalı tavuğa benziyorlar
1970 dönemlerinde gençlerin çok benimsediği bir modaydı İspanyol paça. Aynen mini etek gibi sokakta başladı. Sonra büyük modacıların dikkatini çekti. Christian Dior’dan Yves Saint Laurent’a bir çok ünlü tasarımcı hem abiye, hem de spor koleksiyonlarında İspanyol paçayı kullandı. Hatta Yves Saint Laurent, hafif transparan ve ipek versiyonunu bile yaptı. Deri markaları da bu modeli kullandı. Bilinirliğinin artmasında John Travolta’nın payı büyüktür. Dans ederken bol paça pantolon giymesi çok iyi bir seçimdi. Vücut dilini çok iyi ifade etti. Peki bu trend şimdi neden geri geldi?
Birinci nedeni kısırdöngü. İkincisi ise İspanyolların yükselişte olması. Gerek politikada, gerek turizmde, gerekse modada çok dikkat çekiyorlar. İspanyol paça giyecek kişi öncelikle uzun boylu olmalı. Poposunun küçük ve yukarı doğru olması gerek. Düşük popolarda iyi durmuyor. Kısa bacaklı ve düşük popolu hanımlar boşuna uğraşmasınlar, iyi durmaz. Baştan uyaralım, giyerlerse paçalı tavuğa benzerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder