25 Haziran 2013 Salı

Gevşeme tekniği : stresten kurtulmak için Görselleştirme meditasyonu

Görselleştirme, ya da güdümlü betimleme, bir size görsel anlamda sadece istihdam gerektirir geleneksel meditasyon değişim değil, aynı zamanda tat alma duygusu, dokunma, koku ve ses. Bir gevşeme tekniği olarak kullanıldığında, görselleştirme, barış tüm gerginlik ve kaygı gidelim çekinmeyin bir sahne hayal içerir.
Bir tropikal plaj, sevdiğiniz çocukluk nokta, ya da sakin bir ormanlık glen olsun, sizin için en sakinleştirici ne olursa olsun ayarını seçin. Sen dingin bir müzik dinlerken, sessizce kendi bu görselleştirme egzersiz yapmak, ya da görüntü size rehberlik bir terapist (veya terapist bir ses kaydı) ile olabilir. Eğer bir ses makine kullanabilirsiniz işitme duyunuzu istihdam ya da örneğin, bir plaj seçtiyseniz okyanus dalgaları seçtiğiniz ayarı-ses maç sesleri indirilmesine yardım için.

Görselleştirme pratik

Sakin, rahat bir yer bulun. Yeni başlayanlar bazen görselleştirme meditasyon sırasında uykuya, böylece oturan veya ayakta deneyebilirsiniz.
Gözlerinizi kapatın ve endişeleri sürüklenip sağlar. Sizin huzurlu bir yer hayal edin. Olarak canlı olarak hayal yapabilirsiniz-her şey, duymak, koku görmek ve hissedebilirsiniz. Eğer duygularınızı en az üç kullanarak, mümkün olduğu kadar çok duyusal bilgileri dahil olmadığını görselleştirme iyi çalışır. Onlar çekici olması gerektiğini düşünüyorum, çünkü başka kimse onları göstermektedir, ya da çünkü görüntü seçmezseniz, imgelerken, size hitap eden bu görüntü seçin. Kendi görüntüleri gelip sizin için çalışmanızı sağlar.
Örneğin sakin bir gölde bir dok, düşünüyorsanız:
  • Dock etrafında yavaş yavaş yürüyün ve etrafınızdaki renkleri ve dokuları dikkat edin.
  • Duygularından her keşfetmek biraz zaman harcayın.
  • Su üzerinde güneş ayarı bakın.
  • Kuşlar şarkı duymak.
  • Çam ağaçları kokusu.
  • Çıplak ayakları üzerinde soğuk su hissedin.
  • Taze, temiz hava tadın.
Derin bir rahatlama hissi zevk zarf size yavaş yavaş huzurlu bir yer keşfetmek gibi. Hazır olduğunuzda, yavaşça gözlerinizi açın ve mevcut geri gelmek.
Merak etmeyin bir KATATİMİ oturumu sırasında nerede bazen bölgesi dışında veya parça kaybederseniz.Bu normaldir. Bu sertlik veya ağırlık da bacaklarda, küçük, istemsiz kas-hareketler, hatta öksürük veya esneme duyguları da karşılaşabilirsiniz. Yine, bu normal tepkilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder