25 Haziran 2013 Salı

Duygusal ve psikolojik travmadan kurtarma ipuçları

Duygusal ve psikolojik travma sonrası iyileşme zaman alır. Kendinizi iyileşmek için ve yaşadığınız kayıpların yasını tutmak için zaman tanıyın. Iyileşme sürecini zorlamak için çalışmayın. Toparlanmanın hızı ile sabırlı olun. Son olarak, zor ve uçucu duygular için hazır olun. Kendinizi yargı veya suçluluk olmadan hissettiğiniz ne olursa olsun hissetmek izin verin.

Travma kendi kendine yardım stratejisi 1: izole etmeyin

  • Bir travma sonrası , başkalarından geri isteyebilirsiniz, ama yalıtım daha kötü hale getirir.Başkalarına bağlama böylece ilişkileri korumak ve tek başına çok fazla zaman harcama önlemek için bir çaba, size iyileşmek yardımcı olacaktır.
  • Destek isteyin. Bu duyguları hakkında konuşmak ve ihtiyacınız olan yardım istemek önemlidir.Güvenilir bir aile üyesi, arkadaş, danışman, ya da papaz açın.
  • Sosyal etkinliklere katılın bunu gibi hissetmiyorum bile. Kişi, travmatik bir deneyim ile ilgisi olmayan şeyler ile "normal" şeyler yapın. Eğer bir kez önemliydi ilişkilerinden çekildi ettiyseniz, yeniden için çaba.
  • Travma mağdurları için bir destek grubuna katılın . Aynı sorunlarla karşı karşıya başkalarıyla olmak izolasyon anlayışınızı azaltmaya yardımcı ve diğerleri size ilham yardımcı olabilir başa nasıl işitme olabilir.
  • Gönüllü. Yanı sıra başkalarına yardımcı olarak, gönüllü genellikle travma eşlik çaresizlik duygusunu meydan için harika bir yol olabilir. Sizin güçlü kendinize hatırlatın ve diğerleri rahatlatıcı ya da yardımcı olarak güç duygun geri.

Travma kendi kendine yardım stratejisi 2: topraklı kalın

Bir travma sonrası topraklı kalmak için, onu takip için yapısal bir program var yardımcı olur.
  • Günlük rutin sadık , uyanma uyku, yeme, çalışma ve egzersiz için düzenli kez,. Çok, rahatlatıcı ve sosyal faaliyetler için zaman çizelgesi emin olun.
  • Küçük, yönetilebilir görevleri içine büyük işler kırın. şey elde başarı zevk alın, hatta küçük bir şey var.
  • Daha iyi hissettirecek faaliyetleri bulmak ve zihninizi meşgul tutmak (çocuklar ya da evcil hayvanlar ile oynarken, bir sınıf, yemek alarak, okuma), bu nedenle travmatik bir deneyim odaklanarak için tüm enerji ve dikkat ithaf değil.
  • Kendiniz bunu hissettiğinizde ne hissettiğini hissetmeye izin . Olarak ortaya çıkan travma ile ilgili duygularını kabul ve kabul. Duygularını kabul yas sürecinin bir parçasıdır ve iyileşme için gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder