25 Haziran 2013 Salı

Çocuklarda kilo sorunu ve obezite nedenleri nelerdir

Çocuklar ilk etapta obez veya aşırı kilolu olmak nasıl bir anlayış döngüsünün kırılması yönünde önemli bir adımdır. Çocukluk obezite vakalarının çoğu çok fazla yeme ve çok az egzersiz nedeniyle oluşur. Çocukların sağlıklı büyüme ve gelişimini desteklemek için yeterli yiyecek gerekir. Ama onlar gün boyunca yakmak daha fazla kalori almak, sonuç kilo alımıdır. 
birçok faktör kalori ve kalori arasındaki bu büyüyen dengesizliğe katkıda bulunur:
  • Meşgul aileler daha az yemek ve daha fazla yiyorsun.
  • Ucuz, yüksek kalorili fast food ve abur cubur kolay erişim.
  • Yiyecek bölümleri restoranlarda ve evde hem de, eskisi daha büyük.
  • Çocuk daha az zaman aktif olarak dışarıda oynayan ve daha fazla zaman TV izlerken, video oyunları oynamak ve bilgisayar başında oturan harcamak.
  • Pek çok okul ortadan kaldırılması ya da beden eğitimi programları geri kesim vardır
  •  

     

    Çocuklarda Kilo Problemi ve Obezite hakkında mitler ve Gerçekler

    MİT: Çocukluk obezite genetik, bu nedenle bu konuda yapabileceği bir şey yok. GERÇEK: Bir kişinin gen etkisi ağırlık yaparken, bu denklemin sadece bir küçük bir parçasıdır. Bazı çocuklar diğerlerinden daha kilo daha yatkındır rağmen, onlar kilo problemleri için mukadder anlamına gelmez. Onlar doğru ve egzersiz yerseniz en çok çocuklar sağlıklı bir kiloyu korumak.
    MİT: . obez veya aşırı kilolu Çocuklar diyet konulmalıdır GERÇEK: aksi takdirde çocuğunuzun doktoru yönettiği sürece, çocukluk obezite için tedavi kilo kaybı değildir. Amaç çocuğunuzun kendi ideal kilo içine büyümeye izin, kilo alımı yavaş ya da durdurmak için olmalıdır.
    MİT: Sadece bebek yağ var. . Çocuk ağırlık büyümek olacak GERÇEK: Çocukluk obezite her zaman erişkin dönemde obeziteye yol açmaz, ancak önemli ölçüde risk yükseltmek yok. Onların gençler girerken okul öncesi veya ilköğretim sırasında herhangi bir anda aşırı kilolu olan çocukların büyük çoğunluğu hala kilolu. 
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder